31-3-20

Kære alle forældre

Nu er det snart 2,5 uger siden at Danmark kom i en uventet situation pga Corona krisen og vores skole blev lukket ned. Vi syntes i Skolebestyrelsen at det nu er passende, at sende en besked ud til jer alle, hvori vi gør lidt status på situationen fra vores forældreperspektiv.

Skolebestyrelsens opgave er at gøre sit til, at skolen – også i nødsituation – fungerer bedst muligt. Vi forholder os derfor løbende til den aktuelle situation med skolelukning, nødundervisning og nødpasning- vi har bl.a netop afholdt et virtuelt SB-møde.

Vores billede er, at ledelsen, underviserne og de øvrige medarbejdere har gjort en utrolig flot indsats i de sidste uger! Sådan en overgang kræver rigtig meget ’gå på mod’, samarbejde, og udvikling af nye kompetencer for alle. Sammenlignet med skolerne i området, kom vi rigtig hurtig i gang med hjemme og online undervisning f.eks. Vi er rigtig glade for, at Lauge løbende holder os forældre orienteret på Aula. Hanne, Hedda og leder af Kirsebærhavehuset kommunikerer mere specifikt omkring situation i indskoling, udskoling og kirsebærhuset. SFO-en står for nødpasning lige pt. og det fungerer meget fint, hører vi. Er det også jeres oplevelse? Vi hører også at forældrene er meget samarbejdsvillige og fleksible, og gør hvad de kan for at bakke deres børn op til hjemmeundervisning.

I indskolingen er vores indtryk, at mange forældre har knoklet med, at få en balance mellem de krav børnene, skolen og arbejdssituationen kræver. Vi hører, at tiden på den ene side hjælper nogle forældre med at blive lidt mindre ambitiøse; det er mere vigtigt at man som familie klarer situationen, end at børnene laver seriøst arbejde hele tiden. På den anden side, hører vi fra en del forældre, at der nu er gået så længe, at de trænger til at komme tilbage til den daglige struktur.

Mange forældre vælger at stå op om morgenen på samme tid som hvis børnene ellers skulle have været i skole, lave et ’skoleskema’ for dagen med nogle fag, opgaver og aktiviteter, og noget fritid for alle familiemedlemmer. Vi har løbende prøvet at poste nogle ideer på vores facebook side: Forældrebestyrelsen på Kirsebærhaven skole.

Generelt hører vi også godt om: biologi undervisning fra Randers Regnskov, ZOO København og Kattegatcentret (deres facebooksider), højtlæsning med Katrine Bille (hendes Facebookside) eller Magistraten (facebook), sofaskolen.dk, børneyoga af JydeYoga (facebook), childart online tegneskole (facebook). Derudover har skolen anbefalet: Ida og Emil (den foerstelaesning.dk), dansk0-2.gyldendal.dkmatematikfessor.dksuperbog.dkfrilaesning.dk og ereolengo.dk.

I udskolingen bør dagene nu være struktureret med undervisning via TEAMS - hvis dette ikke er tilfældet,  skal I tage kontakt til de respektive klasselærere.

På det formelle plan vil vi lige dele, at Martina Stendel, formand for SB, har været ramt af stress over en længere periode, og derfor har valgt at trække sig som formand, desværre. Vi vil gerne bruge denne anledning til at takke for hendes store indsats og engagement i SB, kæmpe tak MartinaManon de Jongh ( Sidsel, 1. Kl) er blevet valgt som konstitueret formand indtil videre til det nye skoleår starter, og der har været valg i skolebestyrelsen.

Timing af SB-valget afhænger af udviklingen af Corona krisen. Det holder vi jer selvfølgelig orienteret omkring

Vi håber meget, at skolelukningen er med til at sikre, at Danmark, sundhedsmæssigt, kommer så godt som muligt ud på den anden side. Og når det er sagt, håber vi selvfølgelig også, at alt hurtigt er tilbage til ’normalen’ igen.

Husk, at I altid er velkomne til at kontakte skolebestyrelsen og dele jeres oplevelser, erfaringer eller bekymringer. Vi kan kontaktes via AULA.

Pøj pøj og de bedste hilsner,

Lone og Manon, på vegne af skolebestyrelsen